Vlade TK obnavlja prostor za rad: Za zgradu TTU odobreno 250.000 KM, objekat u Rudarskoj „na čekanju“

by admin
| 8:16

Nakon paljenja zgrade „Soda So“ tokom februarskih demonstracija, Vlada TK je ostala bez adekvatnog smještaja za većinu svojih ministarstva i drugih kantonalnoh organa.

Ranije su pokrenute aktivnosti za obnovu objekata upravne zgrade TTU i poslovne grade u Rudarskoj ulici, a uskoro bi trebale biti vidljive i prve konkretne aktivnosti Vlade u ovom slučaju.

Tako je Vlada TK jučer donijela Odluku kojom se odobravaju finansijska sredstva u iznosu od 250.000,00 KM za izvođenje radova na adaptaciji administrativno-poslovne zgrade TTU, koja se sastoji od suterena, prizemlja i 4 sprata ukupne površine 2859,76 m2, u Ulici 18. hrvatske brigade broj 25, Tuzla, za potrebe smještaja uposlenika kantonalnih organa.

Također jučer je donesena i Odluka o poništenju postupka dodjele ugovora za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u Ulici Rudarska 65 Tuzla. Potupak je poništen jer je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri i ne osigurava stvarnu konkurenciju za planirani ugovor, što propisuje Zakon o javnim nabavkama.

Javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u Rudarskoj 65 Tuzla, sprovešće se putem ponovljenog otvorenog postupka sa objavom obavještenja u Službenom glasniku BiH”.

(TI)