TTU Tuzla: Uposleno 310 radnika, uskoro novi ugovori u Poljskoj i Češkoj

by admin
| 18:52

Povodom novih, nedavno dogovorenih poslova, kao i uspješno realiziranih poslova u proteklom periodu premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić su posjetili danas Tvornicu transportnih uređaja u Tuzli (TTU) – saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

U društvu sa direktorom Abdulahom Đulovićem i glavnim inžinjerom u proizvodnji Avdijom Muratovićem, Premijer i Ministar su obišli proizvodne pogone i uvjerili se u količinu, ali i kvalitet poslova koji radnici izvršavaju.

„TTU radi i mi nesumnjivo idemo ka nekim boljim vremenima. Iz dana u dan dobivamo sve više poslova. Nedavno smo imali posjetu jedne firme iz Njemačke, sklapamo ugovore o održavanju mašina i postrojenja sa firmama iz Poljske i Češke, tako da ćemo do kraja ove godine imati mnogo više posla nego što smo očekivali” rekao je direktor Đulović ističući da je u TTU-u trenutno uposleno 310 radnika koji primaju uredno svoje zarađene plate.

Kako je istaknuto Tvornica transportnih uređaja je već započela pripreme i bit će prva firma koja će iskoristiti pruženu priliku i ući u postupak finansijske konsolidacije. „Kroz finansijsku konsolidaciju mi vidimo rasterećenje ove firme, odnosno njeno ozdravljenje i budućeg nosioca razvoja metalske industrije na našem kantonu” istakao je Đulović.

Današnjoj posjeti prisustvovali su i predstavnici sindikata Tvornice.

„TTU danas ima Direktora koji je pronašao i ugovorio puno posla, imamo redovne plate, uređenu fabriku. Nama je dobro dok radimo ovdje, bit će nam loše onda kad izadjemo na cestu” rekao je predsjednik Sindikata TTU Mehmed Terzić i dodao da je spas fabrike u njenom radu, realizaciji dogovorenih i dobivanju novih poslova.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.