nedjelja, 29 Mart 2020 12:45

Uprava policije MUP TK: Upotreba zaštitne maske je obavezna, vršit će se kontrole

 

2903 mup maskeFoto: Oslobođenje

U cilju zajedničke borbe protiv širenja infekcije izazvane koronavirusom, a shodno naredbama Kantonalnog štaba civilne zaštite kojim se, svim građanima, naređuje upotreba zaštitne maske prilikom kretanja po javnim prostorima i zabrana ulaska u prodajne objekte bez zaštitne maske, iz MUP-a TK su obavjestili građane, da su naredbe obavezujuće i da će policijski službenici vršiti kontrolu poštivanja istih.

Shodno navedenom, građani koji imaju neodložnu potrebu za dolaskom u prostorije Uprave policije MUP-a TK, trebaju prilikom ulaska i boravka u službenim prostorijama nositi zaštitnu masku i izvršiti dezinfekciju ruku i obuće u skladu sa uputama koje se nalaze na ulazu u objekat.

Podsjećamo na ranije izdate upute da stranke dolaze samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ako imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje, da komunikaciju obavljaju putem telefona i elektronskim putema, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredni ulazak u prostorije organa, ukoliko nije obavezno lično prisustvo stranke.

Napominjemo da su naredbe obavezujuće i još jednom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, kako bi adekvatno zaštitili i sebe i druge. - saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Podsjećamo da je Mustafa Šakić, komandant kantonalnog štaba Civilne zaštite TK na jučer održanoj press konferenciji istakao da se naredbom u navedenim slučajevima određuje korištenje maske i rukavica, što su prenijeli brojni mediji, dok je iz obavijesti MUP-a TK očigledno da je obavezna upotreba samo zaštitnih maski.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu