Univerzitet u Tuzli “ekspresno” otkazao već odgođene odbrane doktorata i magistarskih radova

by nedim
| 9:25

I pored toga što je Senat Univerziteta u Tuzli, na vanrednoj sjednici održanoj 26.03.2020. godine donio odluku kojom se između ostalog navodi da se odbrane diplomskih radova, magistarskih radova i doktorskih disertacija odgađaju se do 30. aprila 2020. godine, jučer su na svojoj web stranici obavili Obavijest da se zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona okazuju do daljnjeg odbrane dvije doktorske disertacije kandidata zakazane za 10.04.2020. i 13.04.2020. godine, te odbrana jednog završnog magistarskog rada zakazanog 03.04.2020. godine.

Također otkazuju se i zakazane odbrane završnih diplomskih radova.

Razlog otkazivanja već odgođenog, mogla bi biti i sa zasebnom odlukom Senata ili ne, odbrana doktorske disertacije Bahrudina Hadžiefendića, odžana 27. marta 2020., dan poslije spomenute odluke. Nakon što se Hadžiefendić odbranom pohvalio na svom Facebook profilu, to je izazvalo brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Odluku Senata Univerziteta u Tuzli donesenu 26. marta pogledajte OVDJE.

Zakazane odbrane magistarskih radova i doktorskih disertacija na Univerzitetu u Tuzli po datumima pogledajte OVDJE.

Obavijest o otkazivanju već otkazanih odbrana doktorskih disertacija, završnih magistraskih radova i završnih diplomskih radova, samo dva dana nakon donošenja prve Oodluke pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)