Veličanstven skup SBB-a u Tuzli: Fahrudin Radončić dočekan ovacijama velikog broja građana!

by admin
| 20:04

Na punom Sonom trgu u Tuzli večeras se uzvikivalo samo jedno ime iz hiljada grla: Fahro, Fahro Fahro… Tuzlaci su tako podržali svog junaka koji je jedini imao hrabrosti da podrži opravdane demonstracije opljačkanih građana u februaru ove godine, saopćio je Press centar SBB-a.

Nakon višeminutnog skandiranja, Radončić se obratio okupljenim Tuzlacima:

– Dragi moj narode, 12. oktobar treba postati mrak za aktuelnu vlast, a svjetlost za Bosnu i Hercegovinu. Prvo su vas decenijama privatizacijski pljačkali, davali otkaze i ponižavali, a onda kada ste se pobunili, javno su vas vrijeđali da ste narkomani, teroristi i huligani. Ne, vi niste to nikada bili, ali je vlast SDA i SDP upravo takva – rušiteljska, huliganska i opijena u otimanju od naroda. Uništili su Tuzlanski kanton, uništili su mnogobrojne fabrike, uništili su mnogo porodica i radnika i krajnje je vrijeme da ih zaustavimo. Zaustavimo ih zbog naše BiH i naše djece. Zato ih demokratskim putem, izlaskom na birališta, za dva dana, pošaljite u prošlost, rekao je Radončić, prekidan ovacijama prisutnih građana.

– Oni tvrde da brinu o narodu, a ja ih pitam zašto mjesecima ne smiju da urade ono što činim ja – da budu sa vama, da budu sa radnicima i rudarima, da budu sa demonstrantima. Naravno oni to niti smiju, niti hoće.

Mi moramo da se okrenemo budućnosti, ekonomiji i razvoju. Iz Sarajeva ćemo izmjestiti Ministarstvo industrije, rudarstva i energetike i situirati ga tamo gdje mu je prirodno mjesto ovdje u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, obećao je Radončić, praćen stalnim ovacijama i skandiranjem: Fahro, Fahro, Fahro…

U Tuzli su se okupjenim građanima obratili i predsjednik općinskog odbora Tuzla i kandidat na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona Nedžad Hamzić, te kandidati i nosioci lista SBB-a Amra Hadžić, Ešefa Kantić, Fuad Hadžimehmedović, Meris Rahmanović, Elvir Rožnjaković, Ernada Avdibegović, Sanel Razić, Hasida Isaković, Bahrudin Hadžiefendić, Zijad Mahmutović, Jakub Ibrahimović i Mirsad Đonlagić – saopšteno je iz Press centra SBB – Fahrudin Radončić.

(TI/po)

Napomena: Objava sadržaja je dio paketa oglašavanja koji na portalu Tuzlainfo.ba tokom predizborne kampanje koristi KO SBB TK