srijeda, 25 Mart 2020 17:30

Gradonačelnik Tuzle uputio inicijativu Vladi FBiH: Sredstva za atomska skloništa preusmjeriti za odbranu od pandemije (VIDEO)

2503 gradonacelnik

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle podnio je danas inicijativu Federalnoj Vladi da donese zakon ili uredbu sa zakonskom snagom o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa, ne za skloništa nego za odbranu građana od pandemije  i otklanjanje posljedica pandemije.

Razlog je taj što su u budžetima gradova i opština FBiH blokirana  značajna sredstva kojima je strogo određena namjena – gradnja javnih skloništa. Kako ističe Imamović – „ danas nam atomska skloništa ne trebaju, već su nam potrebna sredstva za odbranu od pandemije i ekonomsku i socijalnu sanaciju posljedica pandemije“.

Istu inicijativu gradonačelnik Tuzle uputio je 2014. godine za vrijeme poplava i Federalna vlast je tada, kako je istakao, izašla u susret.

„To nas je tada spasilo kolapsa, jer se radi o značajnim sredstvima“, dodao je Imamović.

Ovu inicijativu podržavaju svi gradonačelnici i načelnici s kojima je Imamović razgovarao,  a  gradonačelnici i načelnici iz Unsko-Sanskog Kantona su je već napisali i uputili Vladi FBiH.

„Svjestan prezauzetosti  Vlade Federacije BiH, sačinio sam, sa mojim timom,  tekst zakona ili uredbe sa zakonskom snagom i danas uputio  Vladi Federacije i Federalnom štabu Civilne zaštite” rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Više u videu RTV7:

(TI/RTV7)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu