Bravo za Srebrenik: Za tri dana zapuštene “barake” pretvorene u objekte za trijažu i izolaciju

by nedim
| 9:15

U rekordnom roku – za samo tri dana, Gradski štab Civilne zaštite Srebrenik uspio je u potpunosti sanirati i renovirati dotrajale zgrade u centru grada poznate kao “barake”, a koje će sad služiti kao objekti za trijažu i izolaciju potencijalno zaraženih osoba korona virusom, ukoliko takvih slučajeva bude u Srebreniku.

Već danas se pomenuti objekti stavljajaju se u funkciju i na raspolaganje JZU Dom zdravlja Srebrenik, odnosno Higijensko-epidemiološkoj službi ove ustanove. Ovo je jedan od rezultata djelovanja Gradskog Štaba civlne zaštite u borbi protiv korona virusa na području grada Srebrenika.

Za samo tri dana urađen je obiman posao na objektima, od mijenjanja krova, potpunog uređenja unutrašnjosti -zidova,podova,toaleta.., pa sve do opremanja potpuno novim namještajem, krevetima,madracima, posteljinom i sl. U sklopu projekta ograđen je i prostor koji će služiti kao koridor do Doma zdravlja u Srebreniku.

-“Svi zajedno se nadamo da ovi objekti neće nikada primiti pacijente, te da neće biti korišteni u svrhu suzbijanja pandemije koja se proširila u cijelom svijetu. Možemo reći da je ono što je obećano u rekordnom roku i završeno – za tri dana uspjeli smo potpuno rekonstruisati i opremiti objekat koji je bio u veoma zapuštenom stanju i prvi smo na području Tuzlanskog kantona sa jednim ovakvim projektom. Moramo se ovom prilkom posebno zahvaliti našem privredniku Fadilu Smajiću čija je firma Fenix As bila nosilac svih građevinskih poslova. Koordiniranim aktivnostima sa drugim privredbim subjektima, su za samo tri dana uspjeli uraditi veoma zavidan posao. Isto tako moramo izraziti zahvalnost i drugim firmama koje su svojim vrijednim angažmanom pomogli realizaciju projekta. Nesebičan i odgovoran angažman su iskazali sljedeći privredni subjekti: Benko namještaj, Zaharex, Tempoplast, Džeko Komerc, Herceg, Elvik, Vatrogasno društvo, a svoj doprinos volonterskim radom dali su i pripadnici Gorske službe spašavanja Srebrenik i Profesionalne vatrogasne jedinice”, naveo je komandant štaba Civilne zaštite i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

(TI/Radio Srebrenik)