ponedjeljak, 23 Mart 2020 13:45

Tuzlanski kanton: Skraćeno radno vrijeme u svim službama i organima Vlade TK

01012019 vlada tk vizual

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici donijela i Zaključak kojim će, s ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane koronavirusom (Covid-19), rad u Vladi Tuzlanskog kantona, kantonalnim organima uprave, kantonalnim upravama i upravnim organizacijama, stručnim i drugim službama Vlade Tuzlanskog kantona biti organizovan u skladu sa odlukama rukovodioca kojom će radnici počevši od 23.03.2020. godine biti upućeni na godišnji odmor, vodeći računa da bude obezbijeđeno obavljanje poslova onih zaposlenika čiji rad je neophodan za nesmetano funkcionisanje organa.

Također, rukovodioci navedenih organa su dužni zaposlenike iznad 60 godina starosti, zaposlenike sa dijagnosticiranim hroničnim oboljenjima kao i trudnice, počevši od 23.03.2020. godine uputiti na korištenje preostalog godišnjeg odmora iz 2019. godine, odnosno na korištenje prvog dijela godišnjeg odmora iz 2020. godine u trajanju od najmanje 12 radnih dana ukoliko su zaposlenici već iskoristili godišnji odmor iz 2019. godine.

Radno vrijeme u navedenim organima uprave će, zbog obustave javnog prijevoza na području Tuzlanskog kantona, od utorka 24.03.2020. godine, biti od 8,00 do 13,00 sati.

U skladu sa preventivnim mjerama koje su na snazi, stranke koje komuniciraju sa Vladom Tuzlanskog kantona, kantonalnim organima uprave, kantonalnim upravama i upravnim organizacijama, stručnim i drugim službama Vlade Tuzlanskog kantona, upućuju se da komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona i elektronskim putem, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredan ulazak u prostorije organa.

Također, Vlada je, zbog ukazane hitne potrebe, danas dala saglasnost Kantonalnoj upravi civilne zaštite da u radni odnos na određeno vrijeme do 120 dana primi jednog magacinera – skladištara - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu