Kolegij Skupštine TK: U slučaju potrebe traži se dodatno angažovanje zdravstvenih radnika

by admin2
| 9:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Foto: Arhiva

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je, zbog epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini,  odgodio održavanje 22. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona za utorak, 31.3.2020. godine, sa početkom u 10,00 sati.

Sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, pored članova Kolegija, prisustvovali su i predstavnici Kriznog štaba Tuzlanskog kantona.

U okviru informisanja članova Kolegija o stanju u vezi sa poduzimanjem preventivnih mjera u cilju sprečavanja i ublažavanja eventualnih posljedica od korona virusa, doneseni su sljedeći zaključci:

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona daje punu podršku Kriznom štabu Tuzlanskog kantona na poduzetim mjerama u cilju zaštite stanovništa i sprečavanja širenja korona virusa.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona se, u skladu sa svojim nadležnostima, stavlja na raspolaganje Kriznom štabu Tuzlanskog kantona, a u cilju poduzimanja aktivnosti za efikasniji rad Kriznog štaba.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona traži od Kriznog štaba TK i JU UKC Tuzla da u slučaju potrebe za dodatnim angažovanjem zdravstvenih radnika iste angažuje u skladu sa zakonom.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona traži od Kriznog štaba TK i svih zdravstvenih institucija Tuzlanskog kantona da sa svim sredstvima doniranim povodom pandemije korona virusa postupaju racionalno i transparentno.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona traži od Vlade Tuzlanskog kantona da na period od 120 dana odloži sve projekte kapitalnih investicija planirane za 2020. godinu.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona traži od Kriznog štaba TK da preispita odluku o zabrani polaganja ispita apsolventima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (I. ciklus studija), a zbog povećane potrebe za stručnim kadrom.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona traži od Kriznog štaba TK da svakodnevno, u određenom terminu, informiše javnost o stanju u vezi situacije sa pandemijom korona virusa.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.