Nakon obustave letova iz i prema Tuzli: Wizz Air pojasnio procedure povrata novca za kupljene karte

by nedim
| 8:37
  •  
  •  
  •  
  •  

Aviokompanija Wizz Air saopćila je danas da, zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, a kao odgovor na širenje pandemije Covid-19, obustavila je sve letove iz i prema Tuzli.

Saopšteno je da će se odluka primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine.

”Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira.”

Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene. Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte“, navodi se u saopćenju PR agencije Represent.

Wizz Air se izvinio zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i ističući da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.