Richmond Park Međunarodna škola Tuzla: Od ponedjeljka 16.03. online nastava za učenike

by admin2
| 6:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Richmond Park Međunarodna osnovna i srednja škola Tuzla od ponedjeljka, 16. 03. 2020. godine, počinje sa online nastavom koristeći najpopularniju online platformu ZOOM.

Na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od koronavirusa, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona donijelo je odluku o obustavi nastave u periodu od dvije sedmice, u svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Tokom ovog perioda uprava Richmond Park Schools je odlučila pokrenuti online nastavu za svoje učenike. Cilj ovog projekta je kontinuirano obrazovanje i rad sa učenicima osnovne i srednje škole.

Online nastava za učenike počinje u ponedjeljak, 16. 03. 2020. godine i održavati će se u trajanju od četiri nastavna časa po 30 minuta. Nastava će se izvoditi prema posebno kreiranom rasporedu za svaki razred, a u skladu sa Nastavnim planom i programom.

U protekla dva dana svi nastavnici Richmond Park škole u Tuzli su obučeni za rad na online platformi putem aplikacije ZOOM, pomoću koje će se učenicima omogućiti praćenje nastave iz vlastitih domova.

Ova aplikacija je jednostavna za korištenje za sve uzraste, a omogućava video prijenos časa, online prezentacije i jednostavnu interakciju na relaciji nastavnik – učenik. Učenici mogu pristupiti ovoj aplikaciji putem mobilnih uređaja, tableta, računara, laptopa i sličnih uređaja sa pristupom internetu.

Ostale online platforme za učenje su Google Classroom, Quizlet, Google Hangout Meet i slično.

S obzirom na to da su Richmond Park Schools i ranije navedene metode koristile u svrhu edukacije svojih uposlenika i učenika, probna nastava koja se odvijala u protekla dva dana izvođena je bez većih problema, tako da se očekuje da će redovna online nastava od ponedjeljka se odvijati bez problema.

Ukoliko je potrebno, svoja iskustva u radu na ovaj način, rado će prenijeti kolegama iz drugih škola, kako proces obrazovanja zbog trenutnog stanja sa koronavirusom ne bi bio zaustavljen.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.