Kantonalno tužilaštvo TK: Poznat rezultat nalaza obdukcije preminule dvadesetogodišnje porodilje

by admin2
| 10:20
  •  
  •  
  •  
  •  

U nalazu i mišljenju vještaka obducenta, a vezano za uzroke smrti dvadesetogodišnje porodilje koja je preminula 9. marta 2020. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo  u UKC-u Tuzli,  navedeno je da je smrt nastupila uslijed septičnog šoka a koji je, najvjerovatnije, posljedica infekcije  piogenim streptokokom grupe A – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Tužilaštvo je odmah na osnovu izjave muža preminule formiralo predmet, te je  u saradnji sa MUP-om TK izuzeta sva medicinska dokumentacija koja se odnosi na dvadesetogodišnju djevojku.

– Poduzimaju  se sve potrebne istražne radnje, te će biti izdate naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje. Također će se saslušati sve osobe koje imaju neposredna ili posredna saznanja o ovom događaju – istakli su iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, slučaj je Tužilaštvu TK prijavio E. Isić, suprug preminule porodilje,a informacija o smrti pacijentice uznemirila je javnost i izazvala rekaciju i nadležnih u vlasti Tuzlanskog kantona, te UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.