Novi karate klub u Tuzli: KK „Winner“ na putu stvaranja budućih šampiona

by admin
| 13:27

Uspješne karatistkinje, osvajačice mnogobrojnih evropskih i svjetskih odličja Mirsada Suljkanović i Lejla Ferhatbegović Dizdarević, zajedno sa Mirnesom Ferhatbegovićem u Tuzli su osnovale novi karate klub “Winner”.

– Samim tim što iza sebe imamo uspješnu takmičarsku karijeru, odlučile smo se na ovaj korak jer želimo da prenesemo svoje iskustvo i znanje na mlađe uzraste. Mi smo do skora bile te koje smo se takmičile, predstavljale naš grad i državu, borile se srcem i osvojile sve što se moglo osvojiti – rekla nam je Mirsada Suljkanović, poznato ime i u evroskim karate okvirima.

Nakon što je klub osnovan, te održana sjednica Skupština kluba i izabrani članovi uprave, u klubu u narednom periodu za cilj imaju omasovljenje klupskih selekcija.

– Ono što možemo ponuditi u našem klubu su dobri i kvalitetni treninzi, lijepa druženja i mnogo pozitivne energije. Mi već imamo takmičarsku ekipu, tako da imamo u cilju da stvorimo uspješan i kvalitetan klub, potencijalne reprezentativce i na kraju, uspješne i zdrave ličnosti – istakla je Leja Ferhatbegović Dizdarević, također dobro poznata bivša bh. reprezentativka.

Klub je osnovan prije tri mjeseca, a već do sada je upisano više od 60 djevojčica i dječaka koji vrijedno treniraju i koji su na svom prvom takmičenju, Međunarodnom turniru u Lukavcu, ostvarili vrijedne rezultate.

U klubu ističu da imaju mnogo talentovanih takmičara i da su već sada sigurni da među njima ima budućih vrhunskih karatista.

Zainteresovani za upis u KK „Winner“ više informacija mogu dobiti na telefone 064/436 24 35 i 064/436 24 33.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.