Prevencija širenja koronavirusa: Obustavljeno takmičenje u Ligi mladih RKS Tuzla

by nedim
| 8:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Shodno preporukama i odlukama Kriznog štaba Federacije BiH, Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, Federalnog ministarstva zdravstva, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine  i drugih nadležnih institucija, a u cilju prevencije pojave oboljelih od korona virusa, Regionalni košarkaški savez Tuzla i Rukovodstvo lige mladih RKS Tuzla, donijeli su odluku da se takmičenje u okviru Lige mladih RKS Tuzla privremeno obustavlja a ranije zakazane utakmice odgađaju.

– Odluka se odnosi na utakmice 18. kola koje su shodno Kalendaru takmičenja trebala biti odigrane 14. i 15. marta 2020. i na ostala kola, a sve do donošenja odluke o nastavku takmičenja. O nastavku takmičenja i novom Kalendaru takmičenja Lige mladih RKS Tuzla, svi učesnici u takmičenju će biti blagovremeno obaviješteni, a ovu odluku će svi klubovi dobiti u zvaničnom obliku putem e-maila – istakli su iz Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

U ovoj košarkaškoj ligi učestvuje 14 klubova sa područja Tuzlanskog kantona i entiteta RS, a u takmičenju učestvuje više od 500 dječaka uzrasta od 12 – 18 godina.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.