Akcija u toku: Policija uklanja migrantski “kamp” na autobuskoj stanici u Tuzli (FOTO)

by nedim
| 5:57
  •  
  •  
  •  
  •  

U toku je združena akcija više policijskih uprava i agencija, koje trenutno obezbjeđuju privremeni i nelegalni migrantski kamp u krugu autobuske i željezničke stanice u Tuzli.

Na toj lokacji se nalazi na desetine policijskih vozila i veći broj pripadnika nekoliko policijskih jedinica, koje prema prvim informacijama po nalogu Službe za poslove sa strancima i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, pripremaju deportaciju migranata i izbjeglica sa ovog mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama, migranti i izbjeglice će biti deportovani u kampove u Sarajevu.

Podsjećamo, Tuzla koja se nalazi na migrantskoj ruti od Grčke prema zapadnoj Evropi već duži period se susreće sa boravkom većeg broja migranta, koji zbog nepostojanja bilo kakvog zvaničnog centra za privremeni boravak koriste alternativne načine da se privremeno smjeste i odmore na svom putu.

Nekoliko desetina tih osoba se u Tuzli nalazilo i duži vremenski period, a nekolicina se bavila i nelegalnim radnjama, što je intenzivirano u posljednjem periodu, a što je sigurno uticalo na odluku o deportaciji migranata sa lokacije gdje su proteklih mjeseci bili smješteni.

Više informacija tokom dana.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.