Delegacija OSCE-a u posjeti KO SBB TK: Zabrinutost zbog mogućnosti izborne krađe!

by admin
| 20:25

Predstavnici Izborne Posmatračke Misije OSCE-a u BiH, dugoročni posmatrači, Marie Christelle Melly i Stefan May danas su posjetili Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Tuzlanskog kantona gdje su razgovarali sa predsjednikom Fuadom Hadžimehmedovićem.

Gospođa Melly i gospodin May su predstavili aktivnosti posmatračke misije OSCE-a za Opće izbore 2014. te pojasnili svoju ulogu u nadgledanju predizbornih i izbornih aktivnosti kao i procesa brojanja glasova.

Predsjednik Kantonalnog odbora gospodin Hadžimehmedović je predstavljajući aktivnosti SBB-Fahrudin Radončić u predizbornoj kampanji i pripreme za dan izbora izrazio svoju zabrinutost zbog opasnosti od izborne krađe.

Delegaciju OSCE su zanimali načini pokrivenosti biračkih mjesta i općinskih izbornih komisija te pripremljenost članova SBB-a za sprečavanje eventualnih nepravilnosti.

Također su pružili svoju podršku svim aktivnostima na sprečavanju krađe na dan izbora te pozvali da se sve nepravilnosti prijave i u misiju OSCE-a zaduženu za ove izbore – saopšteno je iz KO SBB TK.

(TI) 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.