Ponestaje vremena: Umihanić saziva sjednice samo zbog imenovanja novih direktora!

by admin
| 19:32

U nastojanju da prije isteka mandata imenuju nove kadrove na preostale direktorske pozicije ustanova i institucija pod “kantonalnom kapom”, ekspertna družina za smjene i imenovanja Bahrije Umihanića u te svrhe je počela zakazivati i vandredne sjednice.

Tako je na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona u okviru kadrovskih pitanja donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Upravnom odboru Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona Tuzla kojom se Omer Zulić, profesor historije i geografije, imenuje za direktora JU Arhiv TK Tuzla, na period od četiri godine.

Vlada je također dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora  JU Direkcija regionalnih cesta TK od 4.9.2014. godine o utvrđivanju prijedloga za razrješenje Fuada Imamovića (Stranka za BiH) iz Kladnja dužnosti direktora JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Konačnu odluku o razrješenju direktora donijet će Upravni odbor Javne ustanove Direkcija regionalni cesta Tuzlanskog kantona.

Ako je suditi po tačkama po kojima se sazivaju vanredne sjednice Vlade TK,  imenovanja novih direktora u “budžetske stolice” u ovom trentuku najvažniji potezi “ekspertne vlade” čiji kanton sve više tone u budžetski deficit. Ali o tome će  odoti brigu oni koji će doći poslije 12. oktobra, do tada će se vjerovatno naći još ponešto za raskrčmiti… Aferim “eksperti”!

(TI)