Velika pobjeda košarkaša Slobode: Preko Rogaške do opstanka u ABA 2 ligi!

by nedim
| 19:24

U pretposljednjem, 21. kolu, ABA 2 lige, OKK Sloboda je savladala ekipu Rogaške i tako, zahvaljujući i porazu ekipe Spars Realway-a od Lovćena, kolo prije kraja prvenstva osigurala pravo igranja u ovom takmičenju i u slijedećoj sezoni.

Više od 2000 gledatelja uživalo je u rezultatski neizvjesnoj utakmici, koja je imala veliki značaj za obje ekipe. Tuzlaci su tražili 8. pobjedu za opstanak, a Slovenci 11. za doigravanje.

Već nakon prve četvrtine i 24:22 moglo se naslutiti da će jedna ekipa tokom utakmice teško odmaći na neku veću koš razliku. Tako se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 40:37, dok su na kraju treće četvtine minimalnu prednost imali Slovenci (56:57).

Do kraja utakmice na parketu Mejdana se odvijala prava rovovska borba za svaku loptu, skok i poen.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali ni jedna niie imala više od tri poena razlike. Na 1:32 do kraja Miličević je trojkom utišao Mejdan za 75:76. Isto je uradio i Čigoja koji 0:31 sekundu do isteka vremena trojkom poravnava na 79:79. Do kraja Čampara postiže dva poena za konačnih 81:79, kojih na sreću Tuzlaka gosti nisu uspjeli eliminisati.

U redovima Slobode efikasniji od ostalih su bili Čampara (19), Rikić (19p,5 sk) i Grubor (17), a kod gostiju je briljirao Ferme (21).

U posljednjem kolu Sloboda neopterećana rezultatom gostuje kod Spars Realway-a, dok je u domaćem prvenstvu očekuje borba za plasman među četiri najbolje ekipe, što i u narednoj sezoni garanruje regionalnu košarku u Mejdanu.

(Tuzlainfo.ba)