Kongres studenata (Bio)medicine: “Tuzla Brain Week” i ove godie okuplja veliki broj učesnika

by nedim
| 16:45

Internacionalni kongres studenata (Bio)medicine “Tuzla Brain Week” ulazi u završnu fazu priprema i implementacija se uskoro približava.
Raznolik sadržaj za učesnike je spreman uz mnogobrojne novitete koji prate novu formu ovakvog projekta.

„Maksimalno smo se potrudili da nakon nekoliko godina pauze organizujemo još jedan studentski kongres. U odnosu na sve prethodne godine, uspjeli smo se da uvedemo neke novitete, a ove godine fokus stavljamo na naučno-istraživački rad. Čast nam je što imamo veliki broj učesnika prijavljenih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali iz iz cijele Evrope.“, kazala je koordinatorica projekta Edina Sejdin.

Za implementaciju kongresa nužna je i iznimno važna podrška Ljekarske komore Tuzlanskog kantona koja ove godine boduje certifikate aktivnih učesnika sa 10 bodova, a pasivnih sa 5 bodova. Time je Tuzla Brain Week jedini bodovani studentski kongres.

“Da radimo dobro, porvrdili su nam i iz Ljekarske komore Tuzlanskog kantona. Kao i prethodnih godina, njihova podrška nije izostala ni sada, s tim da su ove godine certifikati bodovani, kako za aktivne, tako i za pasivne učesnike.”, za kraj je dodala Sejdin.

Tuzla Brain Week (TBW) se realizira u okviru globalne sedmice mozga, a ima za cilj podrobnije upoznavanje šire javnosti s oblašću neuroznanosti. TBW organizuje Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – „MEDICUS“ već sedmu godinu za redom, a u periodu od 9. do 13. marta se očekuje preko 500 prijavljenih aktivnih i pasivnih učesnika.

(Tuzlainfo.ba)