“Hurmašice s čokoladom”: Knjiga Nihada Mešića Rivera predstavljena u Beogradu

by nedim
| 11:56
  •  
  •  
  •  
  •  

U subotu je prepunoj Kući Đure Jakšića, na Skadarliji u Beogradu održano predstavljanje knjige Tuzlaka Nihada Mešića Rivera “Hurmašice s čokoladom”, beogradskog izdavača „Književni salon “ POEZIJA STENKA“ Radinke Stojković.

Ovo je deveta samostalna, knjiga poezije i proze Nihada Mešića Rivera. Knjigu je uredio Majo Danilović koji potpisuje i umjetnički dizajn izdanja. Recenzenti su književnici Ivan Glišić i Mirza Okić, a lektorica Alma Omeragić.

U knjizi su korištene fotografije Branislava Lukića Luke i Damira Slepčevića. U emocijama nabijenoj atmosferi, u programu koji je trajao nešto više od jednog sata nastupili su, uz autora Mešića, pomenuti Majo Danilović, Radinka Stojković, Ivan Glišić, Mirza Okić, Alma Omeragić, Branislav Lukić Luka, a posebna gošća bila je pjesnikinja Ivana Papeš Bogosavljev.

Oni su čitali zapise iz Riverove knjige, ali i svoje pjesme koje su posvetili autoru “Hurmašica” za ovu priliku.

U muzičkom dijelu događja nastupio je gitarista Dejan Subakov koji je izveo svoje kantautorske kompozicije, ali uz pjevačku pratnju učesnika programa i publike, u kojoj je bilo dosta pjesniknja i pjesnika, umjetnika, izdavača, ali i Beograđana s tuzlanskim konekcijama, i neke pop-rock standarde Indexa i Bijelog Dugmeta. Tokom druženja pjevale i recitirale su se i pjesme koje su napisali Arsen Dedić, Duško Trifunović, Ivan Glišić i Rade Šerbedžija.


– Bilo je to nezaboravno umjetničko veče u Beogradu. Ovom prilikom Mešiću i Subakovu dodijeljena su posebna priznanja “Poezije Stenke” za umjetnički doprinos pjesničkoj riječi. Nakon održanih predstavljanja nove Mešićeve knjige u Lukavcu i Beogradu, tuzlanska promocija planirana je za 10.3.2020 – istakli su iz Grupe Lucido.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.