U biblioteci Derviš Sušić svečano obilježili 1. mart – Dan nezavisnosti

by nedim
| 8:03
  •  
  •  
  •  
  •  

Petak 28. februara u Tuzlanskoj biblioteci Derviš Sušić protekao je u znaku obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici OŠ “Sv. Franjo” Tuzla u pratnji Julijane Kovačević Kotorić, nastavnice hrvatskog jezika i književnosti i Ivice Kovačevića, nastavnika historije, upriličili su prigodan program o prošlosti i kulturno-historijskom naslijeđu Bosne i Hercegovine praćenu poetskim i proznim tekstovima pod nazivom “Bosna i Hercegovina kroz stoljeća”.

Također učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla uz podršku svoje direktorice Larise Ćustendil, priredili su prigodan kulturno-umjetnički program “Sa Tuzlom u srcu, i Bosnom i Hercegovinom u duši” u okviru kojeg su izveli predstavu „Tuzlanska sehara“ koju su pripremili u okviru projekta Francuskog i Goethe instituta, a sa istom predstavom nastupili su na državnom festivalu srednjoškolskog teatra. Prisutni su uživali u izvedbama hora ove škole a ujedno su predstaviljeni najljepši literarni radovi učenika.

Sabina Babajić, voditeljica Zavičajne zbirke Biblioteke, u ime kolektiva i direktorice, zahvalila se učenicima i profesorima ovih škola na angažmanu i učešću u obilježavanju 1.marta –Dana nezavisnosti.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.