Nije se obraćao novinarima: Jasmin Imamović saslušan u Tužilaštvu TK

by nedim
| 10:26
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona saslušan u svojstvu osumnjičenoga za protuzakonito posredovanje. 

Njega je prijavio bivši direktor tuzlanske Direkcije za obnovu i izgradnju Enver Bijedić zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Istražno ročište u ovom predmetu održano je jutros, a Imamović je na poziv tužioca Jezdimira Spasojevića došao na saslušanje u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Nakon ispitivanja na okolnosti krivičnog djela Imamović nije se obraćao medijima. 

Odmah nakon Imamovića saslušan je i Enver Bijedić, u svojstvu svjedoka.

On je kazao da se ovaj predmet, između ostalog, odnosi na kreditno zaduženje Direkcije u iznosu od 1,2 miliona KM uz kamate. Prema njegovim tvrdnjama, ova sredstva utrošena su u izgradnju jednog panonskog jezera koje je kasnije preknjiženo na Grad Tuzlu. 


U Tužilaštvu TK navode da je istraga pokrenuta na osnovu krivične prijave podnosioca Envera Bijedića, dostavljene ovom Tužilaštvu 5. februara 2020. godine protiv gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića zbog, kako se u prijavi navodi, krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, formiran je predmet u ovom Tužilaštvu.

Kako prenose neki mediji sporni kredit iskorišten za gradnju Panonskih jezera doveo je do velikih problema u kasnijem poslovanju Direkcije za izgradnju Tuzla, koja je zajedno s kompanijom Giprom gradila Stambeno poslovni objekat (SPO) 15. maj, koji nije useljen ni danas, iako je gradnja počela 2007. godine. U nalazu Finansijske policije rađenom nekoliko godina upravo je ovaj kredit označen kao sporan.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.