Nakon teškog poraza na Koševu, Tuzla City danas dočekuje Velež

by nedim
| 6:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Utakmicu na Koševu u redovima FK Tuzla City su već zaboravili, a novi ispit pred njima je danas.

Na Tušanj stiže rasterećena ekipa Veleža, koja u Tuzlu dolazi da se nadigrava i pokušava osvojiti bod ili tri.

Međutim, Plavi su spremni na sve zamke, što su potvrdili trener Elvir Baljić i kapiten Samir Efendić koji se vraća u ekipu.

– Meč protiv Sarajeva nije prošao kako treba. Siguran sam da bismo ostvarili bolji rezultat da smo ostali sa 11 igrača, rekao je Baljić i nastavio je:

– Sada slijedi Velež, dobra ekipa koja je u dobroj formi i koja će doći po bodove. Neće nam biti nimalo lako, ali ja vjerujem u naš tim. Imamo kvaliteta, igramo na svom terenu, neophodni su nam bodovi i nadam se da ćemo osvojiti tri boda, rekao je Baljić.


I kapiten Samir Efendić je optimista.

– Mislim da prošla sedmica nije bila baš najbolja za nas. Sutra imamo utakmicu gdje sve možemo ispraviti. Ta utakmica nam može vratiti mir, a poslije Veleža imamo još dvije jako teške utakmice. Svjesni smo situacije, ali ako želimo ostati u borbi za Evropu onda su nam tri boda protiv Veleža neophodna. Oni su jako kvalitetna ekipa, te imaju jako dobrog trenera. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam da ćemo osvojiti tri boda, rekao je Samir Efendić.

U ovome meču Baljić neće moći računati na kažnjene Badjija, Hasanovića i Hadžanovića, dok se u ekipu vraćaju Efendić i Ubiparip.

Meč s Veležom se igra danas (petak) s početkom u 14 sati i 30 minuta.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.