srijeda, 26 Februar 2020 17:13

Tuzlanski kanton: Naredbe Ministarstva zdravstva u vezi sa prevencijom koronavirusa

01012019 vlada tk vizual

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić donijela je danas Odluku kojom preporučuje otkazivanje svih putovanja van područja BiH, s obzirom na postojanje objektivne opasnosti po zdravlje stanovništva, sa posebnim naglaskom na područja u kojima je aktivan virus COVID - 2019.

Odluka je donesena s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u regiji i šire, a naročito u pojedinim zemljama koje nerijetko posjećuju građani Tuzlanskog kantona.

Pored toga ministrica zdravastva donijela je naredbu prema kojoj se sve osobe, koje su u proteklih 7-10 dana, boravile u područjima zahvaćenim novonastalom bolešću, moraju telefonskim putem javiti Higijensko epidemiološkoj službi lokalnog doma zdravlja, kako bi dobili preporuku za izolaciju/samoizolaciju i daljnje postupanje, a u skladu sa smjernicama SZO, FMZ, ZJZ TK i Kriznog štaba. Cilj ove Naredbe je da se ukaže na neophodnost pobuđivanja samosvijesti i društvene svijesti građana TK.

Također, izdata je naredba kojm se se svim turističkim agencijama da nalaže da obavijeste Krizni štab Ministarstva zdravstva TK o svim ulascima/izlascima turističkih tura sa područja Tuzlanskog kantona u roku 24 sata - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu