srijeda, 26 Februar 2020 07:15

KO SDBiH Tuzla: Edin Delić prvi predsjednik, izabrani Kantonalni i Nadzorni odbor

2602 sdbih

Kantonalna organizacija SDBiH Tuzla sinoć je održala Izbornu konferenciju, na kojoj su izabrani Kantonalni i Nadzorni odbor, te prvi predsjednik KO SDBiH Tuzla.

- Konferencija je rezultat rada na terenu i svih provedenih aktivnosti koje su vođene činjenicom da se stvarni politički, ekonomski, kulturni, obrazovni i svaki drugi život društva odvija u lokalnoj zajednici. Lokalna zajednica je mjesto problema i mjesto gdje se daju rješenja. Život se ne odvija negdje drugo, negdje gore. Zato se problemi društva formulišu u lokalnim organizacijama Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine. Na taj način najširi društveni slojevi imaju mogućnost da učestvuju u političkom životu, u odlučivanju i davanju naloga višim stranačkim rukovodstvima i predstavnicima Socijaldemokrata BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da se bore za postavljene ciljeve. To je ono što se zove direktna, neposredna demokratija, vladavina naroda - istakli su iz KO SDBiH Tuzla.

Na konferenciji su prisutni delegati birani od strane članova njihovih općinskih/gradskih/inicijativnih odbora SDBiH. Oni su svojim glasovima podržali volju izborne baze za predstavnike u Kantonalnoj organizaciji Socijaldemokrata BiH Tuzla. N

Dvjesto pedeset osam delegata, koji su članovi opštinskih i gradskih odbora SDBiH u Tuzlanskom kantonu, povjerenje da Kantonalnu organizaciju SDBiH Tuzla predvodi u četverogodišnjem mandatu dali su Edinu Deliću, članu Predsjedništva SDBiH, dosadašnjem predsjedniku Inicijativnog odbora KO SDBiH Tuzla i načelniku općine Lukavac.

U Kantonalni odbor izabrano je 66 članova, dok Nadzorni odbor čine tri člana.

Tokom svog obraćanja, predsjednik Kantonalne organizacije SDBiH Tuzla, zahvalio se na povjerenju koje mu je dato.

“Pripala mi je odgovorna dužnost i zahvaljujem se na velikom povjerenju koje ste mi pružili. Mislim da je pred nama bitka života, jer na narednim izborima možemo promijeniti mnogo čega. Mislim da BiH, buduće generacije, naša djeca, naši susjedi zaslužuju svaku minutu našeg vremena kako bismo rezultatom zamajac historije okrenuli na ovom prostoru. Nema te neke druge snage, neće to uraditi ni NATO pakt, ni stranke koje su 20 i kusur godina na vlasti. Mi smo politički subjekt koji želi preuzeti odgovornost u svakom pogledu i u punom kapacitetu.”- istakao je Delić.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu