MUP TK: Svečanom zakletvom i podjelom znački 32 kadeta započela radni odnos

by admin
| 9:01

Nakon uspješno završene osnovne policijske obuke, jučer je u prostorijama Policijske uprave Lukavac, održana svečanost polaganja zakletve i uručivanja policijskih znački kadetima XXIV generacije Policijske akademije FMUP-a, u prisustvu menadžmenta MUP-a TK-a, PU Lukavac, rodbine i prijatelja.

Polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem Ugovora, 32 kadeta su zasnovala radni odnos u organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a TK-a kao policijski službenici Tuzlanskog kantona, koji će zajedno sa svojim kolegama krenuti u izvršavanje zahtjevnih i odgovornih poslova i zadataka u oblasti sigurnosti.

U svom obraćanju, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić uputio je posebne čestitke kadetima za uspješno završeno školovanje i postignute rezultate, te naglasio da je za njihovo školovanje Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila značajna novčana sredstva.

Policijske značke kadetima uručio je policijski komesar Fadil Šljivić, koji je ovom prilikom istakao uvjerenje da će svi oni opravdati ukazano povjerenje, te da će časno i pošteno obavljati policijski posao, štiteći ličnu i imovinsku sigurnost građana.

(TI/MUP TK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.