utorak, 25 Februar 2020 18:39

Na prijedlog Tužilaštva TK: Damir Mehić - Bibi pušten iz pritvora

01012018 tuzilastvo

Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK i ukinuo mjeru pritvora za Damira Mehića – Bibija, optuženog za ubistvo Emira Džinića, ali mu je odredio mjere zabrane, piše „Avaz“

Mehić je u utorak poslijepodne pušten iz pritvorske jedinice KPZ-a Tuzla, a umjesto pritvora određene su mu mjere zabrane i to zabrana napuštanja prebivališta, oduzimanje putnih isprava, zabrana izlaska iz BiH i javljanje jednom sedmično nadležnoj Policijskoj upravi Tuzla.

Mjere zabrane ostaju na snazi do okončanja sudskog postupka koji traje već dvije godine u Kantonalnom sudu u Tuzli, a odnose se na krvavi obračun od 23. juna 2013. godine kada je u pucnjavi ispred kafeterije Sagitarijus u centru Tuzle ubijen Emir Džinić, a teže ranjeni te Nail i Amir Hodžić, rođaci Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, te Denis Rahmanović.

Nakon pucnjave Mehić je bio u bjekstvu, a uhapšen je 17. januara 2018. godine u apartmanu na planini Jahorini. 

Pored Damira Mehića za krvavi obračun sudi se i njegovom bratu Amiru Mehiću i Amiru Lisičiću, koji su optuženi za krivično djelo ubistva, te Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću, koji su optuženi za krivično djelo učestvovanja u grupi koja učini krivično djelo.

(TI/Avaz.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu