utorak, 25 Februar 2020 17:00

Nastavak uspješne saradnje Vlade TK sa British Council-om u BiH

2502 british council

Premijer Tuzlanskog kantona denijal Tulumović razgovarao je danas sa direktoricom međunarodne organizacije „British Council“ u Bosni i Hercegovini Larisom Halilović. Ova britanska organizacija bavi se uspostavljanjem odnosa u oblastima kulture i obrazovanja, a naša zemlja je jedna od 100 država u kojima implementira projekte u navedenim oblastima.

Na današnjem sastanku predstavnici British Councila su predstavili projekat „EU Scheme for Young Professional in BiH“, kojeg finansira Evropska delegacija u BiH, a sprovodi British Council. Program ima za cilj jačanje kapaciteta mladih državnih službenika koji rade na poslovima EU integracija (sa iskustvom od jedne do sedam godina), te povezivanje odjela svih nivoa vlasti u BIH koji se bave EU integracijama.

Realizacija Programa je planirana tokom naredne dvije godine, a ukupno 50 mladih državnih službenika, svake godine po 25, biće obuhvaćeno intenzivnim programom obuke, profesionalnog razvoja i razmjene.

Direktorica Halilović je pohvalila dosadašnju saradnju sa našim kantonom, zbog učešća predstavnica našeg kantona na ovim obukama ranijih godina.

Premijer Tulumović se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i izrazio zadovoljstvo zbog jenog  nastavka. „Vlada TK će dati maksimalnu podršku ovakvim aktivnostima“, kazao je premijer Tulumović.

Osim premijera Tulumovića, današnjem sastanku su, u ime Vlade Tuzlanskgo kantona prisustvovali sekretar Vlade i zamjenik koordinatora za poslove EU integracija u ime Vlade TK Enver Čosićkić, kao i koordinator za poslove EU integracija u ime Vlade TK Senad Ovčina. U ime  British Councila, osim direktorice Halilović sastanku je prisustvovao i koordinator Emir Omeragić.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu