UKC Tuzla: Završen edukativni tečaj ultrazvučne dijagnostike srca

by nedim
| 9:02

Završnim testom i podjelom certifikata za trinaest polaznika završen je edukativni tečaj ultrazvučne dijagnostike srca.

Pod stručnim nadzorom mentora, polaznici Edukativnog tečaja UZ srca, upoznati su sa najnovijim saznanjima i kliničkim implikacijama ehokardiografskih metoda.

Ehokardiografija predstavlja najbezbjedniju metodu neinvazivne dijagnostike u kardiologiji, ne samo u izučavanju strukture nego i funkcije srca. Ovaj oblik individualnog usavršavanja namjenjen je ljekarima koji žele pod stručnim nadzorom steći neophodno znanje i vještinu za samostalno korištenje ultrazvučne dijagnostike srca.

Tokom trajanja tečaja polaznici su samostalno radili na ultrazvučnim pregledima, te njihovim interpretacijama i korelaciji sa kliničkom slikom.

Nakon završenog jednomjesečnog tečaja ultrazvučne dijagnostike srca koji je podrazumijevao teorijski i praktičan dio rada, polaznici su dobili certifikat o uspješno okončanoj edukaciji.

Voditelj tečaja je bila prof. dr. med. sc. Zumreta Kušljugić, predsjednik Radne grupe za ehokardiografiju za BiH i predsjednik BiH grupe u Europskom udruženju za ehokardiografiju – navedeno je u infrormaciji UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)