ponedjeljak, 24 Februar 2020 16:00

Fakultet elektrotehnike UNTZ: Najava predavanja Dr.sci. Nevena Duića iz Zagreba

1005 elektrotehnika

 „Izazovi i prilike na regionalnom tržištu električne energije u energetskoj tranziciji“  naziv je predavanja koje će na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli održati Dr.sci. Neven Duić, redovni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb.

Profesor Duić će predstaviti i električni automobil TESLA model S, koji će u utorak  25.02.2020. godine biti postavljen na Trgu slobode u periodu od 9 do 11 sati.

Dr.sci. Neven Duić, redovni je profesor na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Član je Strateškog odbora za istraživačku infrastrukturu od 2017., član Nacionalnog odbora za praćenje Okvirnih programa Europske komisije za istraživanje i razvoj tehnologije od 2011., koordinator hrvatskog sudjelovanja u 40 međunarodnih znanstveno-istraživačkih projekata.

Profesor Neven Duić objavio je preko 350 znanstvenih radova, od čega 154 u časopisima (od kojih 108 u časopisima u SCI / CC). Citiran je 2173 puta u Scopusu i 1779 puta u WoS-u. Izložio je više od 167 pozvanih i glavnih predavanja.

Organizirao je nekoliko serija konferencija o održivom razvoju energetskih, vodnih i okolišnih sustava te bio član organizacijskih, znanstvenih i programskih odbora više od 57 istraživačkih konferencija.

Njegova glavna područja interesa su energetska politika i planiranje, energetska ekonomija, politika održivog razvoja i planiranje resursa, ublažavanje klimatskih promjena, inženjering i modeliranje izgaranja, politika istraživanja i inovacija.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu