nedjelja, 23 Februar 2020 18:51

Zajednica žena HDZ BiH Tuzla: Izabran novi Gradski odbor

2302 kosace

Više od stotinu članica Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Tuzla, odabralo je novi Gradski odbor kojeg čine: Marina Krešić, Gordana Vareškić, Maja Pođanin, Lucija Mazić, Nataša Pavić, Magdalena Vidaković, Jadranka Biro, Maja Nikolić, Tomka Brkić, Jadranka Šimić, Ljubica Šimić, Ivana Vidović, Nataša Kavaka, Smiljana Stojaković, Jadranka Semunović i Jasminka Mijatović.

Na sjednici Skupštine izabran je i Nadzorni odbor zajednice žena kojeg čine Marina Stjepanović kao predsjednica, a članice su Martina Miljanović i Janja Vasilić.

Gradski odbor Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Tuzla u proteklom razdoblju svoga djelovanja postigla je niz rezultata, a svakodnevno djeluju na različitim životnim područjima koja su na dobrobit ženama.

- Pred sebe postavljamo nove ciljeve i izazove. Želimo u ovom bremenitom vremenu pokazati jednu novu snagu i novu viziju- kazala je Jasminka Mijatović, predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ tokom izvještaja o radu u proteklom razdoblju.

Ona je dodala da su se mnoge promjene događale, ali i da pred ovom Zajednicom stoje novi počeci.

- Mnogo toga se promjenilo u našem okruženju. No, mnogo toga i sami možemo promijeniti. GO ZŽ HDZ BiH Tuzla, večeras u prepunoj dvorani BKC-a, pokazao je, koju moć ima zajedništvo. Radost, ljubav, veselje i osmijesi je jedino što se vidjelo večeras. Radosno živjeti, promovirati obiteljske vrijednosti, te pružati uzajamnu potporu u suočavanju sa izazovima suvremenog načina života – dodala je Mijatović.

Riječi podrške i potpore u stvaranju još bolje povezanosti žena uputile su Sunčana Dominković iz Posavskog kantona i Mira Ivaković iz Brčko Distrikta.

Na izbornoj skupštini prisutnim izaslanicama obratili su se i Nikica Vidović, predsjednik GO HDZ BiH Tuzla, Danijel Nikolić predsjednik ŽO HDZ BiH Soli, Nataša Kavka predsjednica Mladeži GO HDZ BiH Tuzla i Mijo Krešić zamjenik ministra obrane BiH koji su jednoglasno istakli značaj rada i provedenih aktivnosti u proteklom razdoblju, a što je HDZ BiH učinilo još prepoznatljivijim u Tuzli - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu