FK Sloboda: Predstavljen portugalski trener, angažman u BiH smatra izazovom!

by admin
| 11:52

Pred velikim brojem medija danas su u hotelu Tuzla predstavljeni novi šef stručnog štaba FK Sloboda i njegov prvi asistent.

Acacio Alfredo Casimiro i Svetozar Perduv nisu krili uzbuđenje zbog dolaska u Rudarsku 2. Iskusni portugalski stručnjak u Tuzli će imati svoj 15. trenerski angažman van svoje države.

“Veoma mi je drago što sam stigao u Bosnu, u Tuzlu, u jedan veliki klub kao što je Sloboda. Nadam se da ćemo uspješno sarađivati i da ćemo na radost svih ostvariti dobre rezultate. Ovo je za mog pomoćnika i mene veliki izazov i nadam se da ćemo sa ambicioznom upravom krenuti ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, a to je prije svega poštovanje FK Sloboda u fudbalskom svijetu”, poručio je Portugalac i dodao da će učiniti sve da ekipa igra dobar i pobjednički fudbal.

Casimiro priča nekoliko svjetskih jezika, a današnje obraćanje medijima je obavio na odličnom engleskom jeziku. Njegova desna ruka na Tušnju će biti Svetozar Perduv te obojica ističu da su pored poslovne suradnje veliki prijatelji u privatnom životu.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je preko 20 različitih timova između ostalih Boavistu, Vitoriu Guimaraes, Porto i Betis (kao pomoćnik), Raju Casablanca, Al – Ittihad…

Perduv je rođeni zeničanin i bivši fudbaler zeničkog Čelika u kojem je nastupao u periodu 1978-1986 nakon čega svoju profesionalnu karijeru u inozemstvu.

Casimiro će na klupi SLobode zamjeniti Denisa Sadikovića, koji mu je iz devet kola ostavio isto toliko bodova i desetu poziciju na tabeli. Svoj zvanični debi na klupi “crveno-crnih”, portugalski trener bi trebao imati narednog vikenda kada Sloboda gotuje zvorničkoj Drini.

(TI/fksloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.