petak, 14 Februar 2020 10:13

Centar za ekologiju i energiju: Najava akcije savjetovanja 10.000 domaćinstava i podjele 40.000 sijalica

1402 cee

U sklopu projekta „Inovacije u EE i OIE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva“ koji implementira Caritas Švicarske, u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju, ove sedmice je održana jednodnevna radionica za predstavnike lokalnih samouprava, srednjih škola i fakulteta koji će biti uključeni u aktivnosti energetskog audita domaćinstava na području TK.

Radionica je jedna od pripremnih aktivnosti koja je veoma važna osnova da bi se u šest gradova i općina na području TK (Kalesija, Tuzla, Lukavac, Živinice, Banovići i Gračanica) kvalitetno izvršilo energetsko savjetovanje i audit 10.000 domaćinstava s ciljem da uštedom energije smanje emisiju stakleničkih plinova, kao i da smanje račune za energiju. Energetski audit će vršiti educirani energetski savjetnici, studenti i učenici škola sa ovog područja, a predstavnici 6 lokalnih samouprava će učestvovati u upravljanju ovih aktivnosti.

Nakon prezentiranja projekta, problema energetskog siromaštva u BiH i edukativnog dijela radionice o efikasnom korištenju električne energije u domaćinstvima, učesnici su kroz grupni rad odredili kriterije za odabir domaćinstava koja će se posjetiti i energetskih savjetnika koji će obilaziti domaćinstva, kao i pripremili formular za prikupljanje podataka iz domaćinstava. Na radionici su dogovoreni termini za edukaciju budućih energetskih savjetnika – saopšteno je iz Centra za ekologiju i energiju Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu