Jedina ekipa iz TK: Salines u polufinalu Kupa BiH u futsalu

by nedim
| 20:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Ekipa FC Salines Tuzla City  sinoć se plasirala u polufinale KUP-a BiH nakon što je savladala momčad FC Lilium Doboj Istok rezultatom 4:7. Ovom pobjedom Tuzlaci su ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba u ovom takmičenju i jedina su ekipa iz Tuzlanskog kantona koja je uspjela ući u polufinale.

Za tuzlansku ekipu golove su dali Benjamin Avdić, Nermin Kahvedžić, Vladimir Džombić, Nikola Matijević i Darko Deko Milanović.  

” Mi ostajemo jedina ekipa sa kantona koja se uspjela probiti u polufinale ovog elitnog natjecanja i spremno čekamo svog protivnika u polufinalu.”- poručili su iz FC Salines Tuzla City.

Osim tuzlanskih Jarčeva,  za polufinale su se izborili i FC Mostar SG, MNK Seljak Livno i FC Centar/Zamm Sarajevo. Ko će od njih igrati 11. marta protiv ekipe iz Tuzle, bit će poznato nakon izvlačenja parova.

Klub FC Salines Tuzla City od osnivanja nikada nije igrao domaću utakmicu u KUP-u BiH. Ovaj veliki uspjeh rezultat je zalaganja Uprave kluba, trenera i igrača koji su maksimalno profesionalno i sa puno entuzijazma ušli u svaku utakmicu, a poseban vjetar u leđa bila je publika koja je punila salu do posljednjeg mjesta na svakoj domaćoj utakmici.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.