Nakon velike policijske akcije u Živinicama, 11 osoba lišeno slobode

by nedim
| 19:29
  •  
  •  
  •  
  •  

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK, i uz naredbu Općinskog suda Živinice, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavili su pretrese na više lokacija u Živinicama nakon čega je slobode lišeno 11 osoba, odnosno devet članova kriminalne grupe i dva policijska službenika.

Pretresi su obavljeni na pijaci u Ciguljama u Živinicama, u JP „Horizontala“ Živinice, u poslovnim i stambenim objektima koje koriste osumnjičeni kao i na nekim drugim lokacijama. Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja ovih krivičnih djela.

Organizator grupe je, uz ova krivična djela, osumnjičen i za pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Više informacija o akciji, te dalje postupanju sa osobama lišenim slobode, MUP TK i Kantonalno tužilaštvo TK saopštit će sutra.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.