Gube kompas ili mijenjaju ciljeve: Husić i Vugdalić trenera Slobode pronašli u Portugalu!

by admin
| 17:09

Nakon što su sporazumno raskinuli ugovor sa Denisom Sadikovićem, a bez mnogo objašnjenja dužnosti razriješili i Sadikovićevog pomoćnika Denisa Karića, tušanjski dvojac Husić-Vugdalić je novog trenera pronašo u Portugalu.

Iz te zemlje će u Tuzlu sutra na predstavljanje u 10.30 sati doći Portugalac Acácio Alfredo Casimiro, koji na Tušanj dolazi kako je to ranije najavljeno „u sezoni stabilizacije kluba u kojoj rezultati nisu u prvom planu”.

Da li je „crveno-crnim“, koji su štedjeli na igračkim pojačanjima i novim ugovorima sa najboljim pojedincima iz prošle sezone, pametan potez angažovanje poluanonimnog stranog trenera, koji u Tuzlu neće doći za „kikiriki“, pokazat će vrijeme.

Ono što  je vrijeme do sada pokazalo, je da rukovodstvo kluba jedno priča ujutro, a drugo radi popodne i da se klupski ciljevi i apetiti mijenjaju u zavisnosti od raspoloženja predsjednika Azmira Husića i tušanjskog „ministra bez portfelja“ Sabahudina Vugdalića.

Šta je motiv angažmana Casimiroa i da li njegov dolazak znači i dolazak prijeko potrebnih pojačanja (sa kojim bi i Sadiković vjerovatno još uvijek bio trener) tuzlanska sportska javnost bi trebala saznati sutra. 

(Tuzlainfo / N. Ć.)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.