utorak, 11 Februar 2020 20:00

TK: Prolongiran rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata

0609 panorama tuzlankaFoto: Ilustracija

Danas utvrđenim prijedlogom Zakona o izmjenama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina, Vlada TK je predvidjela da se rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina prolongira do 31. maja 2021. godine.

Naime, 31. maja 2019. godine istekao je rok do kojeg su vlasnici bespravno izgrađenih građevina mogli podnijeti zahtjev za legalizaciju, što za posljedicu imalo da su zahtjevi podneseni nakon isteka ovog roka mogli biti odbačeni kao neblagovremeni.

Izmjenama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina iz 2018. godine, kao osnov za potvrđivanje činjenice da je građevina započeta, izgrađena, dograđena, rekonstruisana ili sanirana bez odobrenja za građenje, kao i građevina za koju postoji odobrenje za građenje ali je investitor odstupio od uslova propisanih u odobrenju za građenje, umjesto satelitskog snimka područja Tuzlanskog kantona, uzeti su ortofoto snimci Federacije Bosne i Hercegovine iz 2018. godine, što je također razlog za produženje ovog roka.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu