Tužilaštvo TK: Pozivamo Jukić i VSTV-u da objasne razloge posjete

by admin2
| 9:20
  •  
  •  
  •  
  •  

„Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Naime, ova iznenadna posjeta nije najavljena rukovodstvu i tužiocima ovog Tužilaštva, ni od same dopredsjednice ni od VSTV-a BiH“, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U saopštenju za medije, iz Kantonalnog tužilaštva TK navode da je Jukić posjetila „isključivo novoizabranog zamjenika glavnog tužioca Jezdimira Spasojevića“.

„Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.

Podsjećamo, u posljednjih 6 i po godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom Tužilaštvu, a u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH“, navedeno je u saopštenju.

Kako navode, ovim putem pozivaju dopredsjednicu VSTV-a da obavijesti Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete.

„Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.

Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način.

Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako izuzetno radovala“, zaključuju u saopštenju iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.