Nahlin handmade market 16. februara u Tuzli: U ponudi pleteni i heklani proizvodi, nakit, hrana, kozmetika…

by nedim
| 6:58
  •  
  •  
  •  
  •  

Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla 16. februara u periodu od 12 do 19 sati,  organizira Nahlin handmade market s ciljem pružanja podrške afirmisanim i neafirmisanim ženama koje se bave ručnim radom.

Market je osmišljen s ciljem očuvanja i promocije jedinstvenih vrijednosti kao što je ručni rad, te osnaživanja žena Tuzlanskog kantona kroz njihovo samozapošljavanje.

Posjetioci će imati priliku da vide različite vrste ručnog rada: pleteni i heklani proizvodi, prirodna kozmetika, ručno rađeni nakit, proizvodi od drveta, domaća hrana, modni dodaci i još mnogo toga.

Nahlin handmade market je logičan slijed Nahlinog nastojanja da osnaži i podrži ženu u svakom segmentu njezinog života.

Namjera je da žene koje se bave ručnim radom, izlaganjem na marketu, osvijeste svoj potencijal i postanu svjesne da imaju gotov proizvod koji, danas – sutra, može da ih dovede do samozapošljavanja i postane prepoznatljiv brend na bosanskohercegovačkom tržištu, ali i šire.


– Zato, pozivamo sve zainteresirane građane i građanke Tuzlanskog kantona da u nedjelju 16.02.2020.godine u periodu od 12 do 19 sati posjete Nahlin handmade market u Tuzli i  podrže naše vrijedne sugrađanke. Ulaz za sve posjetioce je besplatan – poručile su organizatorice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.