Stoni tenis: Novi uspjesi takmičara STK “Kreka”

by nedim
| 12:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Prošlog vikenda u prostorijama STK “Kreka” Tuzla održao se veći broj ekipnih takmičenja. Stonoteniski klub “Kreka” Tuzla bio je domaćin u subotu za održavanje ekipnog prvenstva za Najmlađe kadete i Najmlađe kadetkinje te ekipnog prvenstva za Juniore i Juniorke. Prije početka ekipnog prvenstva STK “Kreka” Tuzla je imao ambicije i ciljeve za osvajanje medalja, što se i ostvarilo.

U kategoriji Najmlađih kadetkinja, u sastavu : Đulović Nađa, Lovrić Lana i Smajilbašić Amila, STK “Kreka” je osvojio prvo mjesto, pa je trofej i najsjajnije odličje za tu kategoriju ostalo u Tuzli.

Stonoteniski klub “Kreka” Tuzla pokazao je sjajne rezultate i u kategoriji Najmlađih kadeta, osvojivši medalje srebrene boje i sjajno drugo mjesto. U navedenoj kategoriji, za STK “Kreka” Tuzla igrali su :Muratović Adi i Ćurak Adrijan.

U kategoriji Juniorki za STK “Kreka” Tuzla nastupile su : Lovrić Ema, Smajilbašić Ajla i Đulović Nađa te su sjajnom igrom obezbjedile bronzanu medalju i treće mjesto.

Nedjelja je bila rezervisana za odigravanja ekipnog prvenstva za Kadete i Kadetkinje. Stonoteniski klub “Kreka” Tuzla obezbjedio je drugo mjesto i srebrene medalje kako u muškoj tako i u ženskoj kadetskoj konkurenciji. U kategoriji kadeta ekipu STK “Kreka” su sačinjavali Fazlić Kerim, Hanić Azur i Faković Tarik, dok su za ekipu kadetkinja igrale Smajilbašić Ajla i Đulović Nađa.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.