ABA 2 liga: Četiri ekipe u opasnoj zoni, Sloboda večeras traži pobjedu u Novom Pazaru

by nedim
| 6:21

OKK Sloboda večeras u okviru 19. kola ABA 2 lige igra u Novom Pazaru, protiv istoimenog domaćina u izuzetno važnoj utakmici za opstanak u ovom regionalnom takmičenju.

Nakon sinošnje pobjede Sparsa nad ekipom Dinamica u Beogradu, sada su se u „opasnoj zoni“ našle četiri ekipe sa skoro pobjedjednakim šansama za opstanak. sa utakmicom više Dynamic ima omjer 7-12, a Spars 6-13, dok večerašnju utakmicu Novi Pazar  dočekuje sa imjerom 7-11, a Sloboda sa 6-12.

Tuzlaci bi sa eventualnom pobjedom napravili veliki korak ka opstanku.

– Važna utakmica i za nas i ekipu Novog Pazara. Obje ekipe u ovom susretu traže bodove. Gostujemo kod veoma neugodnog protivnika, jedne iskusne i dobre ekipe, pokušati ćemo da odnesemo  pobjedu u ovom susretu, istakao je Damir Mulaomerović, a sličnog mišljenja je igrač Slobode Dejan Janjić, koji dodaje: 

– Jedna odlična ekipa, sa veoma kvalitetnim pojedincima sa kojima moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada, da bi im mogli parirati i pokušati izboriti pobedu, koja nam je u ovom trenutku preko potrebna – istakao je Janjić.

U prvom dijelu prvenstva Novi Pazar je Mejdanu slavio nakon produžetaka (103:102).

Utakica s igra večeras u dvorani Pendik sa početkom u 19 sati. Utakmicu sude Radoš Savović, Marko Strika i Marko Stanković.

(Tuzlainfo.ba)