Tuzla: Objavljen Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja u 2020. godini

by nedim
| 20:58

Na osnovu člana 11. Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle („Službeni glasnik Grada Tuzla“ broj: 4/19, 8/19, 9/19 i 10/19), Grad Tuzla, dana 03.02.2020. godine, objavljuje:

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2020. godini

I PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet ovog javnog poziva je dodjela sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja u individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima na području grada Tuzle.

Pod mjerama smanjenja aerozagađenja koje su predmet sufinansiranja podrazumijevaju se nabavka i ugradnja toplotnih pumpi sa pratećom opremom i radovima, i “utopljavanje” objekata u vidu nabavke i ugradnje materijala za izolaciju vanjskih zidova i tavanice objekata i nabavke i ugradnje vanjske stolarije.

Mjere smanjenja aerozagađenja koje nisu predmet sufinansiranja podrazumijevaju nabavku i ugradnju kotlova sa pogonom na drvnu biomasu i uređaja za zagrijavanje sa pogonom na električnu energiju, kao i nabavku i ugradnju toplinske podstanice ukoliko se radi o objektima za koje se može osigurati načelna saglasnost JKP “Centralno grijanje” d.d. Tuzla za priključenje na sistem daljinskog grijanja, i koji nisu priključeni na sistem daljinskog grijanja.

Kompletan tekst Javnog poziva, sa pripadajućim prilozima, možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2020. godini
– Prilog 1
– Prilog 2

(TI)