Škola fudbala OFK Tuzla niz uspjeha nastavila i na VI otvorenom prvenstvu grada Tuzle

by nedim
| 11:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Na VI otvorenom prvenstvu grada Tuzle i futsalu, koje je završeno u petak, Škola fudbala OFK Tuzla je nastupila sa četiri selekcije i nastavila niz uspjeha koje postižu poslhednjih godina.

Dvije generacije 2007/08 i 2009. su osvojile treće mjesto.

Generacija 2009. nakon plasmana u drugi dio takmičenja igrala u baražu sa Slobodom III koju je pobjedila sa 3:0, a istim rezultatom i Tuzla City. U polufinalu su igrali sa Slobodom II i nakon 0:0 i i izvođenja penala sa 8:7 je dalje prošao protivnik.

Za 3. mjesto su dječaci sa Paša Bunara su igrali sa Slobodom I i pobijedili 3:1

U konkurenciji dječaka rođenihi 2009. OFK Tuzla je odnijela i pehar namijenjen najboljem strijelcu turnira, koji je pripao Ajdinu Bektiću, koji je postigao 12 golova.

Generacija 2007/2008. u polufinalu je igrala sa ekipom Tuzla City, koju su u u grupi pobijedili sa 4:1, da bi od iste ekipe u polufinalu izgubili 5:0.

U utakmici za 3. mjesto OFK Tuzla je igrali sa ekipom Šerića, koju su pobijedili sa 1:0

– Ovo je još jedan u nizu dobrih rezultata naše škole, zahvaljujem se svim dječacima koji su učestvovali na turniru i treneru Samiru Jogunčiću, koji su dostojno prezentovali naš klub igrom, zalaganjem i ponašanjem. – istakao je Denis Sadiković, šef Škole fudbala OFK Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.