Komemorativni centar u Tuzli: Identifikovane tri žrtve iz protekle agresije

by admin2
| 19:30
  •  
  •  
  •  
  •  

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identificirane tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ekshumirane iz masovne grobnice Ramin grob u Zvroniku, dok su posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti od susjedne Republike Hrvatske – saopšteno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize, a danas su i zvanično taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Tako je zvanično identificiran Idriz (Mehe) Dautović, rođen 1963. godine kod Zvornika. Nestao je u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 1998. godine iz masovne grobnice Ramin grob, općina Zvornik.

Članovi porodice su identificirali i Mahmuta (Redže) Miralemovića, rođenog 1930. godine u mjestu Križevci. Nestao je u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su također ekshumirani iz masovne grobnice Ramin grob u Zvorniku.


Danas je identificiran i Emir (Alije) Ćemanović, rođen 1964. godine u Derventi. On je nestao u julu 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2016. godine u Osijeku gdje je bio ukopan kao NN osoba.

Ubrzo nakon ekshumacije utvrđeno je da se radi o državljaninu naše zemlje te je njegovo tijelo preuzeto od susjedne Hrvatske – navodi se u saopštenju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.