Grantovi do 5.000 dolara: Danas u Tuzli radionica za građane novinare

by nedim
| 7:14
  •  
  •  
  •  
  •  

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i OTVORENA MREŽA (OM), koji u BiH realizuju  USAID-ov Program jačanja nezavisnih medija (IMEP), danas u 18:00 sati/časova u Ateljeu Ismeta Mujezinovića (Klosterska bb) organizuju radionicu za građane novinare.

– Teme ove radionice biće model građana/ki novinara/ki, kreiranje i objavljivanje sadržaja na imep.ba, grantovi za New Voices ili Nove glasove koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice. Govoriće Almir Čehajić Batko i Rubina Čengić, a gost je 
Kemija Hodžić, jedna od korisnica IMEPovog granta za građane novinare – istakli su orgnizatori.

Iako je pojam građanin/ka novinar/ka u BiH još uvijek relativno nov, u svijetu su vrlo popularni, pojedini mediji imaju i hashtagove “građanin-novinar”, a u Crnoj Gori su dodijeljene nagrade najuspješnijim tamošnjim građanima novinarima.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i OTVORENA MREŽA (OM), koji u BiH realizuju  USAID-ov Program jačanja nezavisnih medija (IMEP) koji u BiH promoviše ovu ideju, pozivaju sve zainteresovane da dođu.

Inače, Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) je USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor kao nezavisnih medijskih glasova u BiH.  

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.