„Lege Artis“ Tuzla: Upis djece u Mali hor

by admin2
| 19:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je 2018. godine ponovo aktiviran rad dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, Uprava društva odlučila se da i ove godine vrši upis novih članica i članova u ovaj dječiji hor.

Dječija radost, pjesma i energija koji su se u proteklom periodu prolamali u prostorijama “Lege Artis-a” ali i mnogim prostorima za javno izvođenje, budi nadu da će ovi mali pjevači nastaviti bogatu tradiciju horskog muziciranja u Tuzli.

Hor je nastupio na nekoliko manifestacija u gradu i trenutno broji  18 članica i članova uzrasta od četiri do 12 godina. Posebno se mora istkanuti koncert u Centru za kulturu Tuzla gdje su nastupili najmlađi članovi Lege Artis-a uz Školu violine ali i koncert za djecu Grada Tuzle povodom IV Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla, ali i posljednji Novogodišnji koncert u prepunoj dvorani BKC TK.

Tu su i brojni nastupi na lokalnim televizijskim stanicama.  

Probama dječijeg hora rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis”, dobitnik 10 međunarodnih nagrada sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera.


Kako bi djeca u horu stekla samopouzdanje i adekvatnu socijalizaciju, a imajući u vidu različite uzraste djece u grupi, dirigentu ansambla u radu pomaže profesorica razredne nastave Ljiljanka Petrović, ujedno i dugogodišnja članica Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

Probe hora odvijaju se jednom sedmično i to četvrtkom u trajanju od 17:00 do 18:45 sa pauzom gdje djeca uz kreativne igre uče o muzici.

Ovom prilikom iz hora „ Lege artis“ Tuzla pozivaju roditelje djece uzrasta od četiri do 12 godina da iskoriste ovu priliku te upišu svoje dijete u Mali hor “Lege Artis” Tuzla. Upis će se vršiti u četvrtak, 30. septembra 2020. godine sa početkom u 17h od kada zainteresovana djeca mogu ostati na probi i početi sa radom. 

Za više informacija roditelji se mogu informisati putem telefona 062/492 457, radnim danom od 9:00 do 17:00 ili putem mail-a: info@legeartis.ba

(Tuzlainfo.ba)   

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.