Pripreme FK Sloboda: Danas sa Bratstvom, od četvrtka u Antaliji

by nedim
| 7:26
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudbalski klub Sloboda Tuzla u sklopu zimskih priprema za proljetni dio sezone odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica. U Stjepan Polju, sa početkom u 13 h, danas će snagu odmjeriti sa ekipom NK “Bratstvo” iz Gračanice. Nakon toga sve do petka boravit će u Tuzli, nakon čega putuju u Tursku na glavni dio priprema.

“Trenažni proces se odvija po planu. Svi igrači izvršavaju svoje obaveze. Nemamo većih problema sa povredama osim što sa ekipom ne treniraju Jusić i Ivetić.

Što se tiče novih igrača, oni se uklapaju u novu sredinu. Od prvog dana su tu Golubović, Husejnović, Herić i Hajdarević. Kasnije se priključio i Stojanović, a zadnji su se priključili Marinković i Smajlagić.

U četvrtak, 30. januara u jutarnjim satima letimo za Antaliju na pripreme gdje ćemo biti desetak dana i tamo ćemo odigrati tri kontrolne utakmice”, izjavio je Crnogorac.

Tokom svog boravka u Antaliji, naši momci odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica. Prvog dana februara naša ekipa odigrat će prijateljsku utakmicu protiv ekipe “Concordia Chaijna”, dva dana poslije protiv ekipe “Torpedo Moskva”, dok 6. februara zadnju provjeru imat će protiv ekipe “Metaloglobus Bukurešt”.

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva ekipa Slobode igra na stadionu Tušanj protiv ekipe FK Mladost Doboj Kakanj.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.