Sarajevo: Dvojici Tuzlaka priznanja za istaknuti primjer aktivizma u BiH

by nedim
| 15:08
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru “Četvrtog samita turskih alumnista u BiH“ koji se održava danas u prostorijama Homework Hub-a u Sarajevu, Bh. asocijacija alumnija Turske (TUMED) uručila je nagrade dvojici Tuzlaka za istaknuti primjer aktivizma u BiH.

Radi se o dokazanim humanistima Senadu Piriću Čupi i Nihadu Suljiću, koji već dvije godine svakodnevno pružaju potrebnu pomoć migrantima i izbjeglicama, koji su u tranzitu kroz Tuzlu ili se zadržavaju na tuzlanskoj Autobuskoj stanici.

– Drago mi je da je istaknut i moj angažman u Podrinju gdje pomažem ljudima od samog početka povratka, te ono što radim posljednje dvije godine za ljude u potrebi koji borave na Autubuskoj stanici Tuzla. Radost naše nagrade podijelili smo i sa dvojicom drugara sa stanice koji su došli kao naša podrška. Hvala svima koji prepoznaju naš rad – istakao je Senad Pirić.

Bosanskohercegovačka asocijacija turskih alumnista (TUMED) je organizator samita na kojem će svoje inspirativne priče i iskustva podijeliti ugledni bh. socijalni poduzetnici i filantropi, a istaknuti bh. aktivisti će biti nagrađeni novčanim nagradama.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.