GO HDZ BiH Tuzla: Skrnavljenjem katoličkog groblja Veresika poslana je poruka netrpeljivosti

by admin2
| 17:08
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla najoštrije osuđuje vandalski čin kojim  je oskrnavljeno katoličko groblje Veresika u naselju Tetima.

Na ovaj primitivan i normalnom ljudskom umu neshvatljiv čin može se odlučiti samo onaj koji ima ili teška psihička oboljenja ili želi na ovakav način sijati strah kod lokalnog stanovništva – ističe se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, „stanovnici Tetime, Kosaca i okolnih naselja se ne boje nikoga i to su puno puta dokazali i neće ih bolesni umovi obeshrabriti da budu na svojim stoljetnim ognjištima“.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Nikica Vidović istakao je kako očekuje da policijska tijela i nadležni organi ovaj put pronađu počinitelja jer se ovako nešto već ranije događalo.

“Očekujemo da policija pronađe počinitelje i da to javno objavi kako bi se ublažio vrlo negativan i mučan osjećaj kojeg stanovništvo ima jer su povrijeđeni grobovi njihovih najmilijih, a i poslana je vrlo ružna poruka netrpeljivosti. Tetima i njezini stanovnici dali su puno toga našoj zajednici i zato zaslužuju poseban odnos. Ako je netko imao namjeru da zastraši lokalno stanovnisto onda im poručujem da to nisu uspjeli” istakao je Vidović.

GO HDZ BiH Tuzla poziva gradske vlasti da odmah iz budžeta odvoje novčana sredstva kako bi bila sanirana nastala materijalna šteta na spomenicima kao znak podrške i ohrabrenja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.