ABA 2 liga: Široki bolji od Slobode, Spars prijeti Tuzlacima u borbi za opstanak

by nedim
| 21:24

Foto: ABA 2 League

Košarkaši Širokog večeras u okviru 17. kola ABA 2 lige bili bolji od tuzlanske Slobode 98:90 (27:15, 23:27, 27:23, 21:25) čime su zadržali ozbiljne izglede za plasman u doigravanje regionalne lige, dok Tuzlacima i dalje predstoji borba za opstanak u ovom takmičenju.

Domaći košarkaši bili su u prednosti od početka susreta i kontrolisali su igru. U samoj završnici Sloboda je uspjela smanjiti na četiri razlike (94:90), ali su Širokobriježani serijom ubačaja iz slobodnih bacanja zadržali prednost i zaključili utakmicu.

Filip Kraljević u pobjedu je ugradio 29 poena, 6 skokova, 9 asistencija i 6 blokada, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Sani Čampara s 31 poenom i 9 asistencija.

Do kraja ligaškog dijela sezone ostalo je još pet kola, a Široki je trenutno četvrti na tabeli s omjerom pobjeda i poraza 10-7, koliko ima i treća Rogaška. Sloboda je pretposljednja sa 5 pobjeda i 12 poraza. Tuzlacima su borbu za opstanak u ligi dodatno zakomplikovali košakaši Sparsa koji su kao gosti porazili Helios i primakli se Slobodi na samo jednu pobjedu zaostatka.

Za sedam dana Široki gostuje kod Sparsa, a Sloboda na svom parketu ugošćuje beogradski Dynamic.

(Tuzlainfo.ba)